Околна среда

С грижа за околната среда

Съвместими продукти – мода безопасна за кожата!


По отношение на платовете, които трябва да бъдат безопасни за кожата и да не съдържат вредни вещества, в продължение на години сме дори по-строги от изискванията на закона. Списъкът ни на забранени вещества не съдържа само канцерогенни и тератогенни замърсители, но и алергени. Ние искаме да изглеждате красиви и да се чувствате красиви в дрехите Bonprix. С гордост можем да кажем, че всички наши продукти следват строгите международни стандарти. Не защото трябва, а защото искаме.

Провеждат се системни проверки за петна в независими сертифицирани лаборатории, които да гарантират най-високите стандарти за качество. Ако даден продукт не отговаря на изискванията, се оттегля незабавно от производствената ни линия. Защото ние искаме да предложим на клиентите ни само най-доброто. Ние приемаме сериозно всички оплаквания на нашите клиенти. Също така, ако някой клиент ни съобщи, че дадена дреха има лоша миризма, провеждаме изследване. Осъществяват се проверки и, ако е необходимо, продуктът се оттегля.

Органичен памук – едно естествено алтернативно предложение!


Дрехите изработени от органичен памук са новата серия на Bonprix и те се обозначават с ясно и конкретно лого. С огромно удоволствие ви съобщаваме, че броят на наличните продукти непрекъснато се увеличава. Органичният памук се отглежда при строго определени правила. Използват се само естествени пестициди и органични торове. Целият производствен процес се контролира стриктно, за да сме сигурни, че памукът е колкото е възможно по-чист и органичен. Дори и багрилата за дрехи, които използваме, са безопасни за кожата. Почувствайте разликата сами!

Опазване на климата – намаляване на емисиите на въглероден двуокис!


Нашата цел до 2020 г. е намаляването наполовина на емисиите на въглероден двуокис, свързани с нашите съоръжения и транспорта на нашите продукти. Това е амбициозна цел, но ние вече сме направили една огромна стъпка в правилната посока като заменихме въздушния транспорт с трансфер на стоките по море.

И няма да спрем тук. Наскоро участвахме в инициативата за опазване на околната среда на немските пощи «Go Green». Освен въпроса за намаляване на емисиите на въглероден двуокис, тя покрива и въпроса за компенсацията. Като част от програмата, за всеки килограм въглероден диоксид, отделян в атмосферата в резултат на транспортирането на нашите каталози, инвестираме в проекти за опазване на околната среда в световен мащаб, като например изграждането на водноелектрическа централа в Бразилия или повторното залесяване на мястото на незаконно изсечени тропически гори в Южна Америка. Защото обединявайки силите си, ние можем да постигнем много!

Опазването на околната среда започва от дома – всяка промяна помага!


Bonprix подхожда сериозно към темата за опазването на околната среда. Ние решихме да не използваме климатици в нашите офиси или абразивни почистващи продукти, ние използваме кошчета за рециклиране за събирането на рециклируеми материали и също използваме основно рециклирана хартия.

Вие – можете да помогнете!


Искате ли и вие да помогнете на околната среда? Събрахме някои идеи, които да ви предложим, за да живеете по-екологично живота си всеки ден.

- Изберете програми за пране на по-ниски температури. Перете цветните тъкани при 40°С вместо 60°С и ленените тъкани и хавлии при 60°С вместо 95°С. Така не само спестявате енергия, а предпазвате и дрехите си!

- Използвайте правилното количество перилен препарат и омекотител. Можете да разберете степента на твърдост на водата във вашия район и да коригирате съответно количествата на перилния препарат и омекотителя. Използвайки по-малко количество препарат, не само спестявате пари, но и помагате да запазим планетата чиста.

Искате ли да помогнете околната среда и вие; Събрахме някои идеи,за да живеем по-екологично живота,всеки ден.